Májusi eső

2010.05.17. 15:04

 Aranyat ér. Azt. A bronzérmet sem érdemli meg, részemről a csoportmeccsek során kiesett.

Május 15. Szombat. Hétvége, mindenki kedvence, ki a szabadba, Május van, kirándulás, piknik, szabadtéri sörözés, focimeccs, kerékpártúra egy régen látogatott vendéglátóhely okán. Indulna is a magyar, arcán az izgatottság, zsebében a heti bér. Kinéz az ablakon, és Noé bárkája húz el a szeme előtt, a zsiráfpár romantikusan kapaszkodik egymásba a fedélzeten felhalmozott és leláncolt napozóágyak oltalmában. (Halakat illetve tengeri élőlényeket is vitt Noé a bárkára? Vagy azokat hogyan büntette az Isten? Aztán jött 40 nap szárazság és Noé akváriuma?) Zuhanyozik az ország szombaton egész nap. Rekordokat dönt a leesett csapadék mennyisége, még a Fidesz kétharmada meg a Jobbik egyenruhás tiltakozása sem képes elállítani az égi áldást. (Áldás???) Megnézem az FA kupa döntőt, élő közvetítés Londonból ahol feltalálták az esőt... Csontszáraz az idő, ideális futball-klíma. Az angolok nemcsak a focijukat de az időjárásukat is képesek megreformálni.

Május 16. Vasárnap. Azt hittem eltelt egy nap. De nem úgy tűnik - sőt, mintha még mindig szombat volna. Noé bárkája már cruising ship lett, Budapest-Visegrádot nyomja naponta 2-szer. Na azért érezhető egy lehelletnyi változás: orkán erejű szél is párosult a 65 liter per légköbméter mennyiségben aláhulló esőhöz. Megjelennek az extrém surf-ösök a kertben. A biciklitúrából nyíltvizi kajakos kalandtúra lesz. A kényelmesebbek vitorlással is nevezhetnek, jó szelet! Kösz van. Gyorsan készítek magamról egy képet mobillal, a szél által képzett esővízből kialakuló hullámok előtt állva, holnap megy a facebookra, aláírás: Az Észak-Norvég partokon, 2008 nyarán. Este a Day After Tomorrow van a tv-ben, klasszikus véletlen. Kezdem elhinni, hogy a híradót nézem. Nekünk is elkelne egy Jeff Goldbloom. Pár nap múlva riport vele a méltán hiteles oknyomozó riportműsorokban. Jeff egy Péceli általános iskola 4.-ik emeletén (ahová még nem ért el a víz) lévő fizikatermből kimentett oldschool piros-kék pólusú mágnes kék felével megváltoztatja a föld forgásirányát és a Corvin tetőről újított napernyőkkel eltereli a gammasugárzást. A szélnek pedig simán ellenfúj. 

Május 17. Hétfő. Igaz, hogy még mindig ömlik az eső, a fák felvették a szél által formált alakot és konstans módon szélirányba dőlnek, még akkor is ha 0.0013 mp-re eláll a szél, igaz hogy mínusz 4 fokot mutat a hőmérő - de legalább hétfő van! Új hét, új remények, csak az időjárás maradt a régi. Kalandkedvelő turisták csoportja vizibiciklivel teker fel Dobogókőre. A tűzoltókat több helyre hívják, mint amikor tűzeset van. A vizimentők ilyenkor mit csinálnak? Vízeset van! Megpróbálok optimista maradni és megbeszélem magammal, hogy ez már az új idők szele. Jó erős. Lassan be kell fűteni... Feltekerem a termosztátot, de azt írja ki: "május van bakker, egész télen melóztam. Hagyjál már!" Átevez a szomszéd, hoz egy kis pálinkát meg kinőtt mentőöveket. A Mahart menetrendszerinti járatával leugrom a közértbe, akciós az ásványvíz, a jégcsapretek meg a télálló krumpli. Anyátok! A Thaiföldi úszópiac kutyafasza a helyi kofák gyülekezőhelyéhez képest. Este a tv-ben: Esőember, utána pedig az Aki szelet vet. 

Állítólag létezik a nap mint égitest, de ezt én már a dokumentumcsatornák által bizonyított tények fényében sem vagyok képes elhinni. Globális felmelegedésről papol valami Brit kutatócsoport. Gondolom a melegek egyre nagyobb legitimitása ürügyén. Továbbkapcsolok, hazánk időjárását a képernyő bal oldaláról érkező Németh Lajos határozza meg. Orbán Viktor is nyilatkozik a körülményekre való tekintettel: "Itt csak ketten fütyülhetünk kedves barátaim, én meg a szél!" Tapsorkán, a nép úszik a boldogságban meg az esővízben.

Május 18. Kedd. A haverokkal áttérünk a vizilabdára és a vitorlázásra illetve közösen expedíciót indítunk a törzskocsmába.

szerintünk: (3,5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr482009795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása