2012. 36-37. hetén vagyunk lassan túl, és nyugodtan állíthatom: ilyen szürreálisnak tűnő hetet régen nem pipált Árpádné Pehely, Kossuth téri lakos.

Kezdődött ugye az azeri baltás gyilkos kiadatásával, aminek az örményeken kívül kevesen tapsoltak a nagyvilágban, folytatódott Gyurcsány éhségsztrájkjával a Kossuth téren, ahová pont ekkorra ingyenes kóstoltatást szervezett az összes ötlettelen PR-os, jött a várva-várt, társadalomra és környezetére is közveszélyes, 263 esztendős Biszku Béla operatív elfogása, majd következett Varga István, XIX. század eleji emancipációt megidéző gondolatfüzére a parlamentben, amit - úgy tűnik - a Fidesz meg sem hallott, inkább kiment gyorsan a Puskásba megnézni, hogy veri agyon Hollandiát, az Andorrában lézerfocit bemutató, ezáltal intergalaktikus csillagközi és világok bajnoka címre predesztinált foci-válogatott, hogy végül - az egész heti szürrealizmusnak mintegy véget akarván vetni - lecsapjon a TEK a BME-s fiatalokra, akik Star Wars filmet forgattak viccből.

Árpádné Pehely nincs hozzászokva az ilyen intenzív közélethez, így joggal gondolta, hogy álmodik. Arra is gondolt, hogy a múlt heti tartós tejbe LSD-t csempészett az élelmezésügyi miniszter. Persze a mellékhatásokról elfelejtette megkérdezni bolti eladóját, ezért rettegve várta a 38. hetet, bezárkózott a lakásába, és igyekezett elaludni, kialudni ezt a frusztráló emlékekkel teli hetet. Kicsit nézte a tévét, úgy könnyebben esik álom a szemére, persze nem a Hír Tv-t, mert abból is a szürreális rögvalóság folyik, hanem átkapcsolt a Spektrumra, ahol némi enyhülést hozott a szupercuki, közösülő pingvinek látványa.

El is aludt, és csak a 38. héten ébredt fel. Rettegve ment az ablakhoz, hogy elhúzza fierhang-ot, félt, hogy mit lát majd a Kossuth téren! Talán cuki pingvinek fennhangon közösülnek Varga Istvánnal a pozitív népszaporulat oltárán, mire Biszku Béla háziőrizetes, ablakából kihajolva csendre inti a pajzánkodókat, és egy azeri népi motívumokkal díszített baltát dob közibük, mire a téren éppen várost néző holland focisták ijedtükben fénykardot rántanak, és 4:1 arányban örmény és holland szitokszavakat árasztanak a tömegre. Gyurcsány látva az eszkalálódó magyar valóságot, sátrából értesíti a TEK-et, és megkéri a diszpécsert, hogy odamenet ugorjanak be neki a sonka-gomba-kukorica-bacon pizzáért, kis pepperónival amit az imént rendelt egy útba eső étteremből, csak el kéne hozni, ha már. Igaz, koalíciós demokrácia nem alakult ki egy hét alatt sem, de már olyan éhes, hogy az éjszaka kiharapta a tizennyolcezer forintos Ralph Lauren ingéből az azon márkajelzésként feszengő lovaspóló-játékost, lóval együtt. Ezt persze nem nézi jó szemmel a téren ingyenkaját osztogató, főleg műegyetemi hallgatókból álló facebook-csoport, akik 2-3 de inkább 4-5 fős csoportokban megindulnak a parlament alagsorában lévő Fornetti standhoz és követelik, hogy lépjen közbe Szijjártó Péter, valamint hogy engedjék szabadon Obi Van Kenobit. Árpádné Pehely már-már az öngyilkosságba menekül a látványtól, amikor az égből alászáll az ezeréves Sólyom László, fedélzetén az ENSZ békenagykövete, Mr Millenium Falcon, oldalán az afrikai felzárkóztatásért felelős ombushman, Mr Chu Bakka.

Ekkor Árpádné Pehely megkönnyebbül, lelkét béke szállja meg, kortyol egyet a teájából és átkapcsolja a tévét a Fásy mulatóra, ahol Bunyós Pityu és Pataky Attila közbeszerzési pályázatok szövegeit énekli, közreműködik Christine Lagarde, kísér a 100 tagú Európai Unió session band.

szerintünk: (4,5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr574772912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása