Tini

2011.07.28. 14:26

Az idők szele úgy hozta, hogy ismét egy zenei alkotás adja a témát a bejegyzéshez. Mondjuk a zenei alkotás nem kis csúsztatás ebben az esetben, hiszen VV Zsófi - Rágógumi című dalát sok mindennek nevezhetjük, de alkotásnak a legkevésbé.

A nép véleményét hűen tükrözi a youtube releváns találati oldalán listázott videók bármelyikén a tetszési index, amely pl. ezen video esetében, több mint 1 millió megtekintés után cirka 1000 tetszik vs. 13 400 nem tetszik. Ilyen markáns különbséget még választási csalással és egy 12 Szíjjártó Péteres fogattal Európába berontó Orbán Viktorral sem lehet produkálni. A nép szava szent, és ebben a témában a messzemenőkig igaz is. Teljesen felesleges elemenként boncolgatni ezt a számot, mert semelyik pontjában nem nyújt olyat, ami bármit is hozzáadna a magyar művészi értékekhez. Egy kislány igen pornográf felhanggal és képi elemekkel próbálja a nézőknek prezentálni a rágógumizás fülledt erotikájú szépségeit. Klasszikus tini-sláger, tini szereplőkkel, tini megoldásokkal, tini stílusban, tini szöveggel egy tini fejéből. Ezzel semmi baj nem lenne, sokan irkáltunk olyan dolgokat tinédzser korunkban, amiket ma már magunk előtt is szégyellnénk. A képi kivitelezés és a zenei megvalósítás már egy másik kategória, azt felnőttek készítették. Valószínűleg nem (csak) tiniknek.

A gond azzal van, hogy ennek a szerencsétlen, önmagát kereső fiatal lánynak nincs a hozzátartózói, barátai, ismerősei között senki, aki megmondaná neki, hogy "Zsófika, ez egy rakás szar, próbálkozz valami mással." A szülők nyilván elfogultak és azért nem világosítják fel gyermeküket, habár ha ezt az én lányom csinálná, akkor nem is csinálná, mert nem engedném, hogy nevetség tárgyává váljon. Már azelőtt lebeszélném a szereplésről, mielőtt elviszi a saját maga írt dalszöveget a hiéna kereskedelmi tévének. Továbbá én a különböző menedzserek felelősségét is megvizsgálnám ezzel az audiovizuális környezetszennyezéssel kapcsolatban, akik ezt a szerencsétlen, a világról mit sem tudó, naiv és a mikrofonnal-színpadon-ugrándozás-a-kamera-előtt-háttértáncosokkal-diszkókirálynő-fílingtől megrészegült lányt ebben a mentális sötétségben tartják anyagi haszonszerzés céljából. Felnőtt, magukat szakértőnek valló emberek belehazudják a szemünkbe, hogy ez nekik tetszik, ez jó, ez új hullám, ez a menő, ez a fiatalság, lendület, rágógumi, rágólufi, pukk, sakk, matt. Vajon hol van ilyenkor az Ifjúsági és Szociális Minisztérium? Hol vannak ilyenkor a Nemzeti Erőforrás ellenőrei? Hol van ilyenkor Hoffmann Rózsa vagy Szalai Annamária amikor szükség van rájuk?

Szomorú esemény, hogy ezen a számon röhögünk, szomorú, hogy szó van róla egyáltalán. Tudom, művészi szabadság stb. De figyeljünk oda, mert már jön az utánpótlás ami ha lehet még zavarbaejtőbb!

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr723107148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása