Vége! Magyarország első soros EU-elnökségi ciklusa véget ért. Természetesen az érzelmek vegyesek, kormányzói oldalon hurrá-hangulat, ellenzékben mély depressziós pesszimizmus, bennünk pedig kételyek, hogy akkor most kinek is higgyünk. Siker volt, avagy kudarc?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbán "kisszarokvagytokmind" Viktor törzsfőnök szerint megkokiztuk Európát és elcsattant néhány saller, de kiálltunk a nemzet védelme mellett és az idegen elnyomás ellen. Fasza. Szerintem azonban integrálódnunk kellett volna. Bele az Európai csakrába. Nem mondom, nagyon vagány dolog volt az általánosban visszapofázni a nagyobbaknak, amikor mi voltunk az ügyeletesek. Orbán az EMF-nek is megmondta "Ti bazmeg nem szartok többet a homokozónkba és vigyétek a vödrötöket meg a formákat a picsába" Ergo a kormány - nyilván - orbitális sikersztoriként emlékszik erre a 6 hónapra, feltaláltuk a magyarviaszt, pulit tart a Zuckerberg és bajnok a Videoton. Mi kell még? De vajon mi lesz ha majd a nagyok lesznek az ügyeletesek és elkezdenek kokizni meg sallert osztani, mekkorát fogunk esni? És ki fog minket elkapni? A Románok?

Az ellenzék (ha-ha-ha, :DDD nagydé!!!444) reakciója legalább annyira szürreális, mint a kormány elképzelései. Az MSZP a saját taknyán csúszik a lejtőn és olyan szopóágra tette magát, amilyet ország-világ nem látott, Meterházyék állnak, mint Atlantisz lakói az Erik a vikingben és éneklik, hogy "Nem süllyedünk! Nem süllyedünk". Az LMP-nek - ideológiájukkal ellentétben - sikerült bebizonyítania, hogy NEM lehet más a politika. A politika az politika, tehén segge nem duda, mint ahogy a krumplileves is krumplileves elvtársak. De legalább nem szennyezik a környezetet. A Jobbik képtelen az egészséges mértékű konszolidációra és széllel szembe hugyozik már csak passzióból is, hogy fenntartsa a köré gyűlt szavazásra jogosult elveszett bárányok viszonylag magas létszámát. Annyit azonban muszáj megjegyeznünk a Jobbikkal kapcsolatban, hogy az ő képviselőiket rendszeresen ott látni a parlamentben, a munkahelyükön, ahová szavazóik beosztották őket! Azt nem tudom, hogy dolgoznak-e, minden estre a látszatot ügyesen fenntartják!

Magyarország Orbán világuralmi törekvéseit jól jellemzi Nigel Farage a legszórakoztatóbb EU-parlamenti képviselő beszéde, mellyel értékeli a magyar EU-elnökséget, pontosabban Orbán Viktor régens 6 hónapját. A brit standup-politikus azt vizionálja, hogy Orbán nevéhez fűződik az unió végének kezdete. Farage folyamatosan kritizálta Orbán vezetési elveit és még a belpolitikáját is, Viktorunk pedig mintha soha nem az EU-kritikákkal foglalkozott volna, hanem gőgösen aggályainak adott hangot, amiért Farage a magyar belpolitikai döntéseket kritizálja. Hát mit kritizáljon? Egy politikus stílusát onnan lehet leginkább leszűrni, hogy mit művel a saját háza táján és az EU-elnökség nem csak a magyar érdekek keresztülviteléről szól, hanem arról is, hogyan fogadja ezt a többi tagország. Nem beszélve arról, hogy Európa java része csak most tájékozódott igazán arról, hogy mi zajlik nálunk, kik a politikusaink és mik a terveink. Annyi biztos, hogy hagytunk nyomokat magunk után, lásd alaptörvény, médiatörvény, nyugdíjrendszer. Kelet-Európa szerint fasizálódunk, míg a Nyugat a neokommunizmus felcseperedését véli látni.

De mit látunk mi magyarok? Sajnos egy kritikusan nagy tömeg, csak az ingyen sörért ácsingozó és a különböző termékek, szolgáltatások bojkottjára felhívó facebook-csoportokba tömörül és hálószoba-anarchistává transzformálja magát néhány napra, amíg gyarapodik a csoport. 1 millióan a föld forgástengelyének kiegyenesítéséért! Lesznek 127-en, aztán persze behal a dolog, miután mindenki kipoénkodta, kiokoskodta meg kizsidózta magát a hozzászólásokban, így utolsó mentsvárként eseményt hoznak létre, hogy kivonuljanak a Kossuth térre, ezen részvételét jelzi 3474 fő a megosztásoknak köszönhetően és részt vesz 62, abból 38 csak azért mert úgyis arra viszi az útja a kocsmázásaik során, ki lehet ülni a fűbe sörözni meg nézni a felhevült aktivista lányokat milyen izgalommal ontják verejtéküket egy facebook-csoport oltárán. Sör elfogy, hűl a levegő, kezdődik a barátok közt. Függöny be.

Történelmi 6 hónapon vagyunk túl, itt volt a lehetőség, hogy ne észrevétlenül bekerüljünk egy olyan körforgásba, amely ha nem is tökéletes, de a világ sorsának jelenlegi alakulásához mérten több előnnyel, mint hátránnyal kecsegtet és egy olyan közösség alkotja, amelynek jól felfogott érdeke az elesett társait felsegíteni és összetartani. Mindenki nézzen önmagába, hogy mit tett - nem is az ország, mert mi azt hiszem már soha nem fogunk összetartani semmiben, hanem - a saját boldogulása érdekében!? Nem magyar, adósumákoló, korrumpáló, okosba megoldó léptékkel, hanem Európaival!

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr483046949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása