Kedves Bandi!

Miért? Minek? De legfőképpen mennyiért adtad a neved, hangod, arcod, imázsod egy 10 éves, utolsó atomi részecskéjéig lerágott sláger magyar átdolgozásához? Életműved szürreális váltásaként élem meg ezt a dalt, mind zenei, mind szövegi kontextusában. Akár hogy is fáj, nem jöhetsz már te sem azzal, hogy "Fiatal voltam, kellett a pénz".

Egy Kossuth-díjas művész egyszerűen nem vetemedhet ilyesmire. Nem köpheti szembe a rajongótáborát a magyar rádió éterein keresztül, miután történelmi nézőrekordot hozó búcsúkoncertet rittyentett egy olyan együttessel, amely minden tekintetben maradandót alkotott, irányt mutatott a rendszerváltás idején tinédzserként nemhogy önmagát, de a körülötte forgó világot sem igazán értő nemzedék számára. Nem léphet a Pataki Attila fémjelezte lejtőre, hogy néhány év múlva esküvőkön basszusgitárral a kezében énekelje, az "ugyanaz a bugyi, marad örökre" autentikus sorait.

Kultikus személynek lenni: Felelősség! A minden szakmai rezdülésedre érzékeny és lenyűgözően eredeti zenei termékeken felnevelt közönséged torkán most szilvapálinkát nyomsz le, hogy leöblítsd a hosszú évek alatt összeért ízeket? Netán másik publikum felé próbálsz nyitni? Meguntál minket?

Be kell vallanom valamit. A minap elővettem az Ágy, Asztal, Tévé albumot, - ami a többivel együtt eredetiben van meg, nem kalózban meg okosban - hogy nosztalgiázzak. Sajnos a bejegyzés címében említett zenészi műhiba miatt picit más lett a hangzása az albumnak. Nem mondom, hogy rosszabb vagy jobb lett, de körüllengi valami megmagyarázhatatlan értetlenség, egyfajta reménytelen vágy az iránt, hogy ezt a műhibát meg nem történtté tegye valaki. Olyan érzésem van, mint amikor megcsalnak, de attól még szeretjük egymást, noha ami történt megtörtént. Tovább lehet lépni, lehet szakítani, nagyot veszekedni aztán dugni; csak egyet nem lehet: visszacsinálni.

Bandi! Ahogy hallgatlak, amint a rádióban énekeled ezt a nótát egy újabb sor jut eszembe az Üllői úti Fuck már említett dalából: "Sose volt még ennyire durva!"

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr683069867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása