Kampánymeccs II. félidő

2010.04.28. 15:27

 Helyszín: Magyarország, Puskás Ferenc stadion, 9,877,364 néző.
Játékvezető: José Luis Rodriguez Zapatero (spanyol)
Riporter: Vitár Róbert, asztalán 3 deci rizling és egy szódásüveg illetve savanykás nova.

 
Az első félidei botladozásokat kiküszöbölendő, az edző lehozta a pályáról és mindkét lábát levágta az Szdsz játékosának, aki az Mszp-s csapattársával sípcsonttal-telibe történt összerúgást követően, már hasznavehetetlen tagja volt a csapatnak. Csapatunkat a jobboldalon kívánta megerősíteni a vezetőség, engedve a szurkolói akaratnak. Ugyanakkor lehetőséget ad a baloldalon az újonc Lmp-s játékosnak, aki önéletrajzában a Legyen Más a Futball jelszóval elnyerte az edző és a szurkolók szimpátiáját, már csak bizonyítania kell a pályán, élesben.
A válogatottat túlnyomórészt Fidesz játékosokkal töltötte meg, akik ígérik, hogy konstruktív játékra fognak törekedni és csapattársaikkal karöltve próbálják behozni az első félidőben szerzett hátrányt. Azt ígérik minimum a hosszabbítást kiharcolják. Az Mszp-s játékos is makacs sérüléssel bajlódik de folytatja a játékot, igaz minden hibájáért amit felrónak neki, a Fideszes játékos ugyanazon hibáival hozakodik elő, ami újfent nem a csapategységről tanúskodik. Kétségtelen ugyan, hogy a Fideszes játékosok sem mutattak hajlandóságot a megfelelő összjátékra az első félidőben, de most a másodikra annyian lettek a csapatban, hogy ha egymás közt jól passzolnak és a közönségnek is tetszik a játék, akkor a magunk javára fordíthatjuk a meccset. A jobbszélen a Jobbik játékosa is lehetőséget kap a folytatásra, úgy véli, hogy kőkemény játékára még szükség lehet a hajrában.
 
A magyarok kissé meggyötörten és sáros mezben, de arccal a nap felé futnak ki a gyepre. A bíró kénytelen várni a kezdéssel, mert párezer néző még sorban áll a jegypénztáraknál és pizzát rendel, pedig buszokkal hozták őket, hogy időben a helyszínre érjenek.
Szöglethez jutunk, de a baloldali beadást követően Lendvai Ildikó lemondóan bólint. Mellé.
A labda aztán a jobbról érkező szögletet követően Dávid Ibolya fejét találja telibe aki azonnal cserét kér. Az eddig is harcképtelen játékos úgy tűnik nem a csúcson fogja abbahagyni.
Orbán Viktor a Felcsút alsó-felső-jobb-közép-első-hátsó-középhátvédcsatára és egyben kapusa és gyúró-edzője valamint törzsszurkolója – tért ölelő átadással hozza játékba csapattársát aki a pálya kétharmadát bejátszva a 16-os vonaláról hatalmas lövést ereszt meg…Kapufa… de bepattan… a mieink örülnek, az ellenfél kivágja a labdát és tiltakozik… a bíró kimegy az asszisztenshez (kommunista időkben partjelző), hogy ő mit látott… az asszisztens gólt látott, a bíró megadja! GÓL! Szépítettünk, de még így is hátrányban vagyunk.
Sólyom László gólörömében sírva fakad és elnézést kér mindenkitől. Orbán egy félmosollyal kikacsint „újra jó magyar gólnak örülni”.
Vona Gábor elhúz a jobbszélen de beadására a magyar csapattársak nem reagálnak, akcióit nem kíséri egy csapattárs sem, csak Dúró Dóra a partvonalon kívülről futkározik mellette, mint aki tudja hol van.
Schiffer András az LMP játékosa a balközépen a már jól ismert (Legyen más a Futball) felkiáltással behív néhány nézőt a játéktérre, hogy ezzel is változtasson a sablonos játékunkon. A bíró mosolyogva magyarázza el az első válogatottságát ünneplő játékosnak, hogy a játékot nem így kell megváltoztatni, és felmutat neki egy nagy sárga matricát, rajta egy :-) jellel, amit a játékos ki is tűz a mezére.
A nemzetközi szövetség nagy érdeklődéssel figyeli a magyarok játékát, mert nagyon ritka, hogy egy csapatot ennyien képviselnének a nemzeti válogatottban.
A mérkőzés utolsó utáni percében Szanyi Tibor még addig csetlik-botlik az ellenfél gólvonalánál, - Fideszes csapattársával együtt azon küzdenek, hogy ki legyen a gólszerző -hogy a labdával együtt a kapuba esik. GÓL!
Felnézünk az eredményjelző táblára, de azt eltakarja az Izlandi vulkán hamufelhője, így nem tudjuk a végeredményt. A bíró lefújja a meccset és azt nyilatkozza, hogy a magyaroknak kell ezt lefocizni egymás közt.
A nézők hullámoznak, ők jól érzik magukat - kétharmados a hullám, narancsba borultak az Üllői úti pálmafák, mindenki magyar csak még nem tudja, Vitár Róbert helyett a mérkőzés végét a stúdióból közvetítik „a hiba a rizlingben van” felirattal.
 
Reklám, majd fizetett választási hirdetés.

 

szerintünk: (3,5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr721959265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szanyi még kérdéses 2010.05.10. 18:56:17

Pénteken számolják össze a külföldön leadott szavazatokat. A 19-es számú választókerületben olyan szoros eredménnyel végződött a voksolás, hogy a 424 további szavazat még változtathat az eredményen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása