Kényelmi zsidózás

2010.04.22. 13:08

 

Megy a zsidózás minálunk, tele van vele a hipertér, az internet, az utca, a munkahelyek kávézós-cigizős zugai, a baráti beszélgetéseknek induló sörözések, az otthonok meghitt légköre, meg a tököm is.
Mi lusta magyar polgárok könnyebbnek véljük, hogy egy, az uszításhoz divatosan jól csengő vallási csoportot tegyünk felelőssé a gazdasági helyzet ilyetén alakulására kis országunkban.
Egy nagyra becsült ex-kollegám az ilyen klisékre rezignált arccal azt szokta mondani: LOL
(laugh out loud, a héber nyelvet kevésbé ismerők számára)
De vérig tudunk sértődni amikor a Magyarságunkat szidalmazzák szomszédjaink, csak azt nem vesszük észre, amikor mi sértünk vérig nációkat, vallásokat koholt vagy megalapozott vádak alapján, eljátszva a mártír óvodás szerepét, hogy „Ő kezdte, miatta van az egész”
 
Biztosan ők is részt vettek nem törvényes üzletekben, mint (sajnos) majd minden üzletember, legyen az zsidó, dán vagy vizigót. Ezt nem is vitathatjuk. Nem is tesszük. De az, hogy nálunk ilyen méreteket képes ölteni a baromság és a csőlátás az valószínűleg annak tudható be, hogy képtelenek vagyunk az önvizsgálatra. Arrogáns és nagyképű, szteroidokon és luxus-jeepekben élő és onnan véleményt formáló banda vagyunk. Az értelmiség pedig ugyanúgy uszít, ahelyett hogy felvilágosítana. Igaz nincs könnyű dolga, mert képtelenek vagyunk eldönteni mi bizonyul megbízható forrásnak, amit saját magunknak köszönhetünk. Mert még arra is képtelenek vagyunk, hogy egy minden más nemzet számára érthetetlen nyelv birtokában, saját magunknak vezessünk egy nyilvántartást arról, hogy mi zajlik a saját portánkon.
 
Nézzünk csak a tükörbe! Amíg a haverom a boltban dolgozik és beszerzési áron kimenti a kenyeret, addig nem fogunk kisker árat fizetni, nehogy már a szerencsétlen boltos (a pékről nem is beszélve) megkeresse jogos jussát, mondván keres az úgyis eleget. A láncreakciót folytathatnám, hogy a boltos emiatt számla nélkül dolgozik, a feketegazdaság szárnyal, az adóbevételek okozta hiányt pedig az állam a kenyérhez beszerzési áron hozzájutó, magát vásárlónak nevező polgárra terheli, aki zsigerből lázad, zsidózik, ahelyett hogy annyit fizetne a kenyérért amennyi annak a piaci ára. Ez a korrupcióval a legfelső vezetőktől, a számla nélkül szolgáltatást nyújtó vállalkozón át az egyszeri bkv-bliccelőig átszőtt ország egyszerűen túl ostoba és beképzelt ahhoz, hogy körül nézzen a saját háza táján, mielőtt másra mutogatnánk, hogy „tan’ kérem Ő volt!” Egymást is átverjük néhány extra forint reményében, anélkül, hogy tisztában lennénk annak hosszú távú következményeivel. A becsületes üzletmenetet meg a jóhírnevet nem is említem, mert sokan azt sem tudják mi az. A „bazmeg, mindenki így csinálja én is kénytelen vagyok” ördögi körből képtelenek vagyunk kilépni, nincs egy olyan csoport, szféra akik felvállalnák a lehetséges áldozat szerepét a tisztességes gazdasági élet oltárán. Továbbmegyek, vannak akik hosszú esszéket futtatnak le a jelenségről, annak hátteréről és a kevésbé tájékozott olvasót úgy vezetik meg ahogy ők gondolják, hogy vezetnek meg a zsidók minket. Úgy vélik ők teljesen kompetensek abban, hogy olyanokat nyilatkozzanak és ültessenek az emberek fejébe, mint „a világ bankjait 8 zsidó tulajdonolja, és minden második forint amit mi itthon kifizetünk az zsidó zsebbe vándorol.” (…)
Igen, kisfiam ezt jegyezd meg, ergo legyél korrupt, ne fizess adót, csaljál, lopjad a közt, hogy ha neked nem jut, hát ne jusson senkinek. Ezt látjuk megoldásnak, és ez lehangoló.
A világon mindenhol van külföldről beáramló tőke. Ezt úgy hívjuk világgazdaság. És igen, ennek a zsidók is részesei, mint ahogy mi is meg a dánok meg a vizigótok. Nekünk is talán befektetni kellene, nem pedig luxusautó-vásárláson és kondi-fitness-wellness-gyúrás bérleten tisztára mosni a láthatatlan jövedelmet. Egyszerűbb bojkottálni a Danone termékeket, mintsem megvásárolni a Győri kekszet és folytatni a Pilóta vagy Győri édes gyártását, egyszerűbb im memoriam Pilóta-keksz rajongói oldalt létrehozni a facebookon és sírni, hogy a zsidók ezt is elvették tőlünk, mint rááldozni nem hivatalos jövedelmünket (pontosan azért mert nem hivatalos!) egy ilyen, országosan kollektív siránkozást kiváltó ügyre. Mi sajnos még ott tartunk, hogy a piacgazdaságban a vallást meg a származást tartjuk értékmérőnek. Bravó! Ott a pénz és a tőke a mérce, legalábbis én ezt olvasom ki józan, paraszti ésszel, eme roppant talányos, és sokak számára feltűnően nehezen értelmezhető szókapcsolatból. A pénz beszél, kutya ugat szólás teljes mértékben illik ránk. És ugye tudjuk ki az aki jelen esetben ugat…
 
Elismerem, hogy a külföldi befektetők gusztustalanul sok kedvezményt kaptak a hazaiakkal szemben. (Megjegyzem mi adtuk nekik) Mi mit csináltunk? Morogtunk néhányat és úgy reagáltunk, hogy elkezdtük nyúlni a pénzt és zsidóztunk minden létező fórumon. A civilizált országokban teljesen mindegy ki adja el nekem az árut amit meg szeretnék venni, amíg tőlem is megveszik azt amit kínálok. A civilizált országokban, miért működnek a dolgok úgy, ahogy azoknak működnie kell? Ott is fektetnek be zsidók. Nálunk miért nem működik? Nálunk miért véli mindenki úgy, hogy a jólét az egy utópia? Mert lusták vagyunk változtatni és semmi kedvünk szembesülni a ténnyel, hogy a jólét csak változásokkal (főként pszichés és mentális valamint hozzáállásbeli) és nagyon kemény, tisztességes és kitartó munkával érhető el, egymást segítve, egymásra figyelve, kölcsönös tiszteletadás mellett a hiúságunkat és dacos magatartásunkat félretéve, elfogadva azt, hogy igenis voltak, vannak, lesznek külföldi befektetők (zsidók is).
Bele kellene gondolni, hogy amikor pénzzé teszünk valamit, úgy hogy annak papíron nyoma sincsen akkor azt kinek adjuk el? Netán egy zsidónak? Aki csak kapva kap a kedvezményes vásáron, mert nekünk ugye „leesett a kamionról” tehát váratlanul jött extra jövedelem, amiről legjobb ha nem tud senki, gyorsan lezavarom az üzletet aztán megyek a haverokkal zsidózni.
Senki nem mer komolyan lépni az ügy jobbra fordulása érdekében, teszem azt kiteríteni a lapjait, hogy ez voltam én, ti kik voltatok, mennyi rossz fát tettetek a tűzre? Összegezzük ezt mindannyian, közösen és gyűjtsünk jó fákat, hogy ne kelljen ilyen rohadt koromban meg füstben élnünk, mi vagyunk mi… Izland? Pontosan azért nem lép senki, mert mindenkinek vaj van a füle mögött, és mi magyarok egyből a szemére hányjuk annak aki ezt felvállalja, mintegy „mosom kezeim, látjátok Ő volt, Ő tehet mindenről kéremszépen”
 
Azt hiszem leginkább az irigység beszél belőlünk amikor zsidózunk meg vádaskodunk, mert mi nem vagyunk képesek tenni és tanulni sorsunk jobbra fordulása érdekében, csak panaszkodni, siránkozni, lopni, bliccelni, adócsalni, gyűlöletet kelteni önös érdekek miatt, arroganciával viszonyulni mindenkihez akinek nem magyar az anyanyelve, és azt hinni, hogy a Rubik kocka feltalálásával mi már megtettük azt, amit a világ várt tőlünk.
Ja, és persze zsidózni.
 

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr361942413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menyhal 2010.05.18. 13:18:05

Ez egyfaszság,mindenki a mellett érvel amivel kapcsolatban elfogult.Én a Magyarok mellett érvelek mert annak tartom magam.egyébként azt tapasztaltam-ha bárki belénk rúg és mi nem hagyjuk,akkor mi vagyunk a szemét Magyarok!
süti beállítások módosítása