Átváltozás

2010.03.09. 14:47

Pálffy István a köztiszteletben álló televíziós személyiség már-már Kafkai történetbe illő módon egy politikailag langyos hétköznap reggelén arra ébredt, hogy kuruc lett. Ezt a nyilatkozatot tette közzé legalábbis. A ténnyel magával és magában nincs is semmi gond. Én is voltam már (igaz nem hétköznap reggelre, pláne nem politikailag langyosra) felébredvén például Tarzan. De abban az azt megelőző este elfogyasztott házisör mennyisége - egy kuruc dandár nem iszik annyit - is nagyban közrejátszott, meg természetesen a mindig jóindulatú haverok, akik az embert Hamupityókás álmában egyszál bőrgatyára degradálják és az esti disznótorosból lerágott csontokkal ékesítik a hiteles ábrázolás okán. A csatakiáltást már jómagam applikáltam hozzá egy erőteljes ásítás melléktermékeként az ébredés gyermeki és önfeledt pillanatában.
Elképzelhetőnek tartom, hogy hősünk Vitéz Pállffy Strázsamester István is hasonló körülmények között esett át az Őt érintő átlényegülésen. Tán egy korai farsangi mulatság keretein belül a királyi közszolgálati (Royal Television óóójjjeee) tévé zsúrján, ahol az ismert anyagi viszonyokra való tekintettel az elfogyasztott delérium-trémensz-vágyódás eszköze minimum gazdaságos kiszerelésben volt a műanyaglakkozott asztalokra kvázi megterítve. Címkéjén a Csodaszarvas bukfencet hány a zekéje passzéjára rá, a háttérben a labancok tetemei felett vérrel koccint a Pa-Dö-Dö. A palackban pedig magyar termék, bogáncspálinka, nyomodban acetont tartalmazol. Főhősünk az ital hatására jogosan vélheti úgy, hogy "politikai pályára teremtett engem a kurucok istene" felkiáltással belovagol a politikai közéletbe. Balján kard, jobbján egy levágott labanc skalpjából hasított mobiltelefontartó. Különben is nehogymá' az a kis surmó Batiz Bandi azthiggye, hogy leköröz holmi ad hoc kormányszóvivői státusszal. Én már rég csattogószárnyú Turulmadárból építettem totemoszlopot amikor Ő még csak a Fókuszban sekélyvizi-bulvárkodott. Na majd én... (mi ez a ló itt alattam?)
A trémensz nem akar múlni, muszáj meglátogatni a körzeti doktor urat az SZTK-ban. Lovát az eukomfortos kerékpártárolóban elhelyezi, lószaros csizmájában öles léptekkel, határozottan felsiet a mozgáskorlátozottaknak kialakított feljárón (mit nekem lépcsőzetesség...! ide nekem azt a lejtőt majd én felgördítem rajta az országalmacsutkáját) belép az intézetbe, hangosan köszön "adjon az isten jó egészséget, jó estét magyarország!" még Subernyák Mariska néni csípőizületi röntgenfelvételein is nagymagyarország körvonalazódik, fövegét hanyagul de mégis kurucos macsósággal adja le a kartonozóban, a portás néni hetvenhárom évet fiatalodik a tekintetétől. Felsiet az emeletre, ahol már egy tábortűz felett ott ül Tyll Atilla akit irokéz indiánná, és Liptai Klaudia akit távirányítós duplafedeles repülőgéppé változtatott a sors fintora. (Eseménydús éjszaka volt Schirilla úszott a dunán...) Kuruc hősünk nem tétováz, és egyből az orvosi szoba ajtaja felé veszi lépteit, de Megasztájl Tyll Attila irokéz nevén Guggoló Bárány kezét feltartva útját állja és békejobbot nyújt neki. Klaudia köröz felettük és a híradónak még sosemlátott légifelvételeket készít az eseményről és a melleiről. István a büszke kuruc nem dől be ennek: "Nem kezelek holmi Lablanc Győzőkkel" kiáltja a pusztában álló és roskadozó rendelőintézet falai között hogy még a B30-asok is Á-t mondanak majd kardjával a levegőbe lő. Az irokéz meg is hátrál, és gondolja majd ellopja a lovát.
Belép az orvoshoz az éppen a következőt szólítani készülő imigyen az ajtó felé tipegő asszisztensnőnek "Úgysem kerestek szart sem, csak elhivatottságból csináljátok" felkiáltással lekaszabolja az auráját, minden tiszta vér meg piros-fehér-zöld. Az orvos szerencséjére épp ma reggelre változott hobbi-Bruce Lee-vá így nem gond neki felvenni a védekező pozíciót. Ám kuruc vértől meg Tescogazdaságostól fűtve Vitéz Pálffy egy marék hamis vénnyel kötőhártyán teremti az orvost aki hangalámondásos karatemozdulatokkal igyekszik menekülni szorult helyzetéből.
De minden hiába. Győz a kuruc. Végtére bezümmög a szoba légterébe Liptai Klaudia aki sajnos már megint csak a végkifejletről tudja tudósítani a nagyérdeműt és fogalma sincs mi zajlik, de azért a melleit kidobja az éljenző tömegnek.
Kuruc hősünk elballag az ivóba ahol Rózsa Sándornak és a Tenkes kapitányának sztorizgat, és együtt letöltik a videót amit Liptai K. a helyszínen rögzített. Azok elismerően megpödrik bajszukat és elkérik Liptai mobilszámát, msn azonosítóját és bejelölik az iwiwen.

-snitt

Hiszem, hogy amint Pálffy strázsamester úr belekóstol abba amire készül önként változik vissza mértéktartó tv-s személyiséggé, de még akár labanccá is. Csakhogy addigra lehet, hogy valaki arra ébred hogy Ő lett a Pálffy István író, televíziós műsorvezető.

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr781824016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása