Nokiadoboz

2010.03.09. 12:24

Nemhogy tizenötmilliót, de még nokiát dobozban sem volt szerencsém élőben látni. Egyszer itt-a-piros-hol-a-piroson nyertem egy mobiltelefonnak látszó tárgyat, de doboz nem volt hozzá, mondták, hogy elkobozta egy BKV ellenőrnek látszó lény.
Ez a történet is olyan cuki, nem? Nokiadoboz. Csak hogy legyen benne valami emberi is. Amitől hozzánk is szól, bele tudjuk képzelni magunkat, amint egy BKV ellenőr átnyújt nekünk néhány millát egy dobozban, csak ne jelentsük fel korrumpálás miatt. Ettől a kis csavartól a történetben egyből magyarrá válik a dolog, egyből kiröhögik az amerikai producerek, hogy "bazzeg az ilyet retinafelismerős fémtáskában kell lebonyolítani amit lekövet a CIA és gps adatok nyomán elfogjuk a tetteseket, mi ez a papírdoboz...? ráadásul mennyit fizet nekünk ezért a Nokia?"
Nem, mi telefonosdobozban csináljuk, had élvezze a jónép. Köszönjük. Egyik szemem sír a másik.
Még szerencse, hogy Hagyó amikor otthon kinyitotta a dobozt, nem kiáltott fel: "a kurva életbe! ezek átbasztak! nincs benne a telefon, de még a töltő sem, sőt usb portot is ígértek hozzá!"
Rohanás egy nokia üzletbe, reklamációs pult, a dekoratív szöszi, született Segíthetek? Helga már széles mosollyal és százkilencvenhárom féle kitöltendő űrlappal illetve további nyolcvanhat önkéntesen kitölthető kérdőívvel várja Ügyfél Miklóst. Miklós roppant mérges, hogy azokután, hogy telefonja helyett hasasbankókat talált a dobozban, ráadásul a villamost is lekéste mert sztrájkolnak azok a nyomorult BKV-sok (elbeszélgetnék a hozzánemértő főnökükkel) most még a bürokrácia szörnyetege is őt cseszteti. "Hát nincs nekem elég bajom ezzel a rengeteg adómentesen szerzett pénzzel? Mit mondok az APEH-nak? Adok nekik belőle pár milkót, hátha szemet hunynak"
A panasznyomtatványt mindenkinek ki kell tölteni még a Budapesti Közpénznyelő Vállalat random vezetőjének is. A panaszában kihangsúlyozza, hogy szerinte az a piszok kiszállítófiú cserélhette ki a doboz tartalmát, ha jól emlékszik Balogh Connectingpeople Zsoltnak hívták és olyan őszinte srácnak tűnt, még Ő is meglepődött, hogy van ilyen. Papír kitölt, átnyújt Segíthetek? Helgának a panasz tárgyával együtt. A hölgy értetlenül áll stewardessi egyenruhájában a dolog előtt és hívja felettesét. Megérkezik Kéremittvárjon Lajos az üzlet magasan kvalifikált vezetője, marketing mosoly, PR kézfogás, sales üdvözlés. Miklós frusztráltan adja elő panaszát és értéken történő cserét ajánl fel Lajosnak.
"Kérem itt várjon" - nyugtatja Lajos. Miklós nem siet kérem, ott vár.
A gyorsan kivizsgált panasz orvoslásaképpen Lajos kivesz 3 milliót a dobozból és egy mobiltelefont tesz a helyére, márka stimmel, mp3 szakít, 3millió giga letölthető buntetesicédula.pdf, keremvigyazzanakazajtokzarodnak.wmv csengőhang, beépített izotópóra, még 3 különböző színű előlapot is ad hozzá a cég bocsánatkérésének jeleként. Az egyik sárga és a 6-os villamos ugrat rajta át keresztül az újonnan felújított Margit hídon egyenesen budára, szigeti bejárónál nem áll meg. A másik kék közepén a 7-es busz csuklik. A harmadikon pirospozsgás trolibuszok integetnek a Nagy Vezérnek aki egy új nyitott, de még át nem adott metroszerelvényen gördül el előttük a felvonulási téren és ütemesen tapsolnak azt skandálják Ne Hagyd Miklós!
"Sajnos ennyit tudunk kompenzációként adni" közli Lajos, és akkorát nyel, hogy nyakkendője kikötődik, Helga pedig pislog, mint metrókocsivezető az évvégi prémiumosztáskor.
Miklós nem tágít, és követeli a töltőt meg az usb portot. Így volt meghirdetve a Metropolban aminek hirdetési bevételeiből én is részesülök, feljelentek mindenkit ebben az üzletben.
"Kérem itt várjon" kéri Lajos újra Miklóst. Miklós vár, Helga megkérdezi: Segíthetek? mert az aznapos MÁV vezérigazgató lépett be az üzletbe, állítólag ellopták a térerejét.
Lajos találékony legény, visszasiet Miklóshoz aki itt vár, kivesz 6 milliót a dobozból és beletesz néhány töltőt a helyére, old school nagyfejeset, meg az új kisebb fejűből is, kétdugvillás, három dugvillás még Tahitin is kompatibilis töltője legyen amikor odamegy nyaralni a 4-es metró alvállalkozóinak ki nem fizetett pénzekből.
Alakul a csere alakul, hiába na, a hatalomban lévőkkel máshogyan bánnak még az ilyen skandináv multik is. Már csak az usb-t kell kiharcolnom belőlük. Egy határozott csapás a helpdesk pultra, Segíthetek? Helga megduplázza pislogási sebességét, Kéremittvárjon Lajos pedig megkéri Miklóst, hogy kéremittvárjameg.
Szalad kifelé Lajos az usb portot magasra tartva, az üzlet spotlámpáit ráirányítva átnyújtja Miklósnak és kiveszi a dobozból a maradék 6milliót. Usb überállat, 6millió giga tárhely, még a javításra szoruló buszok is elférnek rajta, alakja dizájnos bkv jegyet formáz, átviteli sebessége hetente növekszik.
Miklós megnyugszik, a villamos se csenget, és megkéri Lajost hogy ugyan már vegyék elő azt a pofátlan Balogh Zsoltot aki bizonyosan ebbe a helyzetbe hozta őt, és tálaljon már ki, hogy mi meg hogyan, merre van az arra, és mégis ki mit képzel. Vallja be, hogy az ő keze volt a dobozban.
Lajos megígéri, hogy mindent megtesz kikíséri az ajtón Miklóst, majd a cég mégegyszeri bocsánatkéréseképpen felsegíti őt a 73-as trolira. Hagyó leghátra ül beizzítja új mobilját és mp3-n már üvölteti is kedvencét a "Hogyha nékem sok pénzem lesz" című örökérvényű námbervant.

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr831823712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.09. 14:50:54

@thing: megnéztem a különböző dolgokat amik még meférnének egy nokiás dobozba:
nokiadoboz.blog.hu/
süti beállítások módosítása